
Gisteren vertelde ik jullie op mijn instastories dat ik het recept van de wortelschotel uit de oven met jullie zou delen.
Aangezien ik deze morgen alweer om 4u30 klaarwakker was heb ik me direct aan mijn laptop gezet.
Ik zocht gisteren wat inspiratie in het boek “Simpel” van Ottolenghi, dat ik een tijdje geleden bij de altijd vrolijke Sofie van Standaard Boekhandel hier in Lommel kocht.
Niet dat ik zo een recepten volger ben. Ik schud vaak dingen uit mijn mouw en meestal is dat ook wel echt lekker.
Mijn kookboeken dienen dus gewoon vaak ter inspiratie en om wat te bladeren.
Ik wou iets met wortelen maken want er lag nog een ganse zak bio wortelen in de koelkast.
Het recept is echt poepsimpel en volledig vegan.
Dus heel gezond voor je lichaam en ook gezond voor je huid.
Ik begon met een blik kikkererwten te openen. Maar daar ging het dus al mis. Hahaha. De kikkererwten bleken grote witte bonen te zijn. Ook al zat er een label van kikkererwten rond.
Ik haal mijn kikkererwten altijd in het Turkse winkeltje hier enkel huizen verder bij onze buren.
Geloof het of niet. Dat is al de 2de keer dat we bonen moeten eten ipv kikkererwten. 🙂
Dus geen kikkererwten, dan maar bonen op het menu vandaag.
Daarna is het verder heel simpel gegaan.
Snij de wortelen in reepjes. Doe ze samen met de bonen in een ovenschotel.
Snij een 15 tal kerstomaatjes in 2 en voeg ze erbij.
En dan ook nog 3 handjes spinazie.
Maak een sausje van 2 eetlepels olijfolie, een halve koffielepel harissa (effe kijken hoe pittig die van jou is), 1 theelepel honing en het sap van 1 limoen.
Overgiet de groenten met het sausje en kruid met peper, zout, ras el hannout en komijnzaad.
Alles goed door mekaar roeren en een 20 minuten in de oven zetten.
Klaar!
Hier vind je ook nog het uitgeschreven recept zodat jullie dit kunnen afdrukken.
Laat me zeker weten als jullie het gemaakt hebben en wat jullie er van vonden.
En dan nu hier actie, want de dag is begonnen.
Xoxo
Jessy
You must be logged in to post a comment.