Blijvende rode vlekjes van puistjes op je huid, wat doe je eraan?

Blijvende rode vlekjes van puistjes op je huid, wat doe je eraan?

Je kent het wel. Je hebt een puistje op je huid en je bent super blij als die stomme puist eindelijk weer weg is, maar dan komt er ineens een rode vlek te voorschijn die zelfs nog langer zichtbaar op je huid blijft zitten dan die puist zelf. 🤦‍♀️

Heel vervelend toch?

Die rode vlek die achter blijft nadat je huid ontstoken was van het puistje is eigenlijk een pigmentatievlek dat achterblijft maar dan rood van kleur door de ontsteking die erin zat.

Ze vervagen wel geleidelijk aan maar dat kan bij sommige personen vaak heel lang duren. En in de zomer kunnen het zelfs nog donkerdere vlekken worden ook.

Ontsteking in combinatie met de zon geeft natuurlijk pigmentproblemen.

Maar hoe kan je nu sneller van deze vervelende rode vlekken verlost geraken? Door het genezingsproces van de rode vlekken te herstellen.

Dit doe je door je huid dagelijks goed te verzorgen. Reinigen, tonic, serum, dagcrème en ook door alle dagen je UV bescherming factor 50 te smeren. Ook in de winter.

Maar dat alleen gaat je er niet helemaal vanaf helpen. Je huid heeft hier wat extra hulp bij nodig.

En dat doe je met het ingrediënt azelaïnezuur. Dit is een bestanddeel in cosmetica dat afkomstig is uit granen.

Dit bestanddeel zorgt ervoor dat rode vlekjes en de oneffenheden die overblijven op je huid nadat er een puistje zat weer gaan herstellen en gaan vervagen.

Het werkt als een soort plaatselijke intense peeling voor je vlekken. 

Diego Dalla Palma Professional heeft een serum met een hoge dosis azelaic acid.

Diego Dalla Palma Professional rebalancing serum

Dit serum is speciaal voor een huid die af en toe eens last heeft van hormonale puistjes en voor de littekentjes die daarvan op je huid achterblijven.

Je brengt het serum gewoon dagelijks aan onder je dag- en nachtcrème als kuurtje van 3 tot 4 weken.Gewoon tot je flesje op is. En je zal zien dat je huid zich terug gaat herstellen en dat de rode vlekken weer gaan verdwijnen.

Je kan het serum gerust extra toevoegen aan je dagelijkse verzorgingsritueel. Je merkt zeker het verschil.

Dus zeg vaarwel tegen die rode vlekjes en littekentjes met Azelaïnezuur.

PS: Azelaïnezuur: het woord zuur klinkt agressiever dan het is. Het is uitermate zacht voor je huid en heeft geen bijwerkingen. Alleen maar mooie resultaten.

Meer info over dit topserum vind je hier. 

En het serum is natuurlijk ook beschikbaar bij ons in het instituut, vraag me gerust om meer info als je langskomt.

Terug naar blog