Mijn 3 beste tips om je huid correct te reinigen.

Mijn 3 beste tips om je huid correct te reinigen.

Juist ja, je huid dagelijks correct reinigen is net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen.

Het zorgt niet alleen voor een mooie en gezonde huid, maar ook dat je huid de actieve werkstoffen van je daarna aangebrachte serums en crèmes beter zal opnemen.

Dagelijks reinigen voorkomt acnè en puistjes en gaat ook je celvenrieuwing stimuleren. Zo zie je maar, waarom zou je het dan eigenlijk sowieso niet beter helemaal correct doen?

Ik help je alvast even op weg met mijn 3 beste cleansing tips.

  • Kies voor de juiste reinigingsproducten:

Heb je een drogere of gevoelige huid? Kies dan voor een milde en zachte reiniging met een melk en tonic. Deze zijn vaak hydraterender dan een mousse of gel en dat is veel zachter voor je gevoelige, droge huid.

Diego Dalla Palma Professional micellar cleansing milk

Heb je meer een gemengde huid, ga dan sowieso voor een cleansing mousse.

Diego Dalla Palma Professional Detoxifying cleansing mousse

En bij een vette huid kies je best voor een cream cleanser die een beetje fruitzuren bevat. Deze gaat je huid dieper reinigen en onzuiverheden zoals zwarte puntjes en puistjes verminderen.

  • Reinig je gelaat elke ochtend en elke avond:

Ja inderdaad ook 's morgens want die vergeten jullie nog maar al te vaak merk ik hier in het salon.

Tijdens de nacht verliest je huid veel afvalstoffen doordat je lichaam in detox modus gaat. Dit om je organen en dus ook om je huid te herstellen van alle ballast die je lichaam de afgelopen dag te verwerken heeft gekregen.

2 keer per dag reinigen is belangrijk om make-up, talg, zweet, luchtvervuiling en UV bescherming van je gelaat te poetsen. Als deze blijven zitten, hopen ze op in je poriën en zo krijg je puistjes of huidirritatie en ontstekingen.

  • Volg het juiste reinigingsritueel:

In de avond verwijder je eerst je make-up (foundation) en UV bescherming van je huid. Dit doe je met een product op olie basis. Biphasic make-up remover van Diego Dalla Palma Professional is hier zeer geschikt voor. Ook voor het verwijderen van waterproof make-up op je ogen. 

Diego Dalla Palma Professional biphasic make up remover

Na deze eerste stap gebruik je een melk, mousse of cream en tonic om je huid volledig zuiver te maken. Zo is je huid mooi proper en kan je je actieve ingrediënten van je serum en je dag- of nachtcrème toevoegen op je huid.

Dagcrème of serum aanbrengen op een niet gereinigde huid heeft echt geen effect. Zo stapel je alleen maar product op wat je huid toch niet kan absorberen.

In de ochtend reinigen met je melk of mousse en tonic is voldoende. Dan hoef je de 2 stappen zeker niet te herhalen.

Ook tonic gebruiken na je reiniging is niet enkel een folieke. Tonic gaat de kalk in het water waar je je reiniger mee afspoelt terug neutraliseren.

Diego Dalla Palma Professional revitalizing tonic

Daarnaast geeft een tonic je huid terug de nodige hydratatie na de reiniging om het vocht vast te houden in je huid.

En tonic zorgt ervoor dat de ph-waarde van je huid na het reinigen weer on point is.

Redenen genoeg dus om dagelijks je reinigingsritueel correct uit te voeren. Je voelt je niet alleen veel frisser maar je gaat het zeker ook opmerken aan je huid.

Je hebt maar één huidje, verzorg ze dus als je kostbaarste bezit. 🙏

Je vind alle reinigers in onze shop en webshop.

Wil je meer weten over welke reinigers er nu net voor jouw huid geschikt zijn? Boek dan hier onze gratis smiling skin huid advies sessie.

Je mag gerust je producten die je thuis nog in je kast hebt staan meenemen op je afspraak. Dan bekijken we samen wat je verder nog kan opgebruiken.

Veel cleansing plezier.

Liefs Jessy

Terug naar blog