Waarom is een peeling de beste anti-ageing booster voor je huid

Waarom is een peeling de beste anti-ageing booster voor je huid

Gebruik jij thuis al regelmatig een peeling voor je huid? Nog niet? Laat ik je even vertellen waarom thuis regelmatig je huid peelen of scrubben de beste anti-ageing booster is die er bestaat.

Oh ja, je kan ook peelen bij een hele gevoelige huid of couperose. Maar dan in alle zachtheid natuurlijk.

Maar wat is een peeling en een scrub nu eigenlijk, en wat doet het voor je huid?

Laat ik beginnen met een scrub. Dit is een crème of gel met korreltjes die op een zachte manier de dode huidcellen van je huid gaat rollen. Dode huidcellen op je huid hebben geen functie meer, ze maken je huid dof en droog, zorgen zo voor meer rimpeltjes in je gelaat en dat willen we natuurlijk niet.

We willen een mooie glowing skin die ook nog eens zijdzacht aanvoelt. 🥰

Een peeling daartegen hoeft niet altijd een korrel te bevatten: sommige peelings kan je gewoon zacht afrollen, deze zijn dan meer geschikt voor een gevoeligere en couperose huid.

Daarnaast heb je nog peelings met fruitzuren, of andere zuren die veel dieper werken, maar deze doen we enkel in het schoonheidssalon tijdens je gelaatsverzorging om zo je huid extra te boosten want dat kan je thuis zelf niet.

Scrubs en peelings voor je gelaat vind je in heel veel geuren en kleuren. Bij Diego Dalla Palma Professional hebben we er 4.

Diego Dalla Palma Professional super scrubs

Allemaal zonder plastiekkorrels want die maken krasjes in je huid en het plastiek spoel je ook weg in je afvalwater wat niet goed is voor ons milieu. Goedkope cosmeticamerken maken nog steeds gebruik van plastic korrels en dat vind ik niet ok. 😔

Diego Dalla Palma scrubs bevatten suiker, abrikozenpitten, bamboe of houtskoolkorrels. Allemaal dus natuurlijk en zacht van vorm zodat de korreltjes geen krasjes maken in je huid maar wel doen wat ze moeten doen.

Je gelaat 2 maal per week scrubben met zo een scrub gaat niet alleen je huid doen shinen, het zorgt er ook voor dat je actieve ingrediënten uit je serums en je crèmes die je aanbrengt beter gaan worden opgenomen door je huid en zo ook een beter anti-ageing resultaat gaan geven. Scrubben maar dus zou ik zeggen!

Dit doe je nadat je je huid eerst met een mousse, melk en tonic hebt gereinigd.

Maar welke scrub kies je dan best voor jouw huid?

Oxygenating scrub is een scrub met korrel die geschikt is voor bijna elke huidtype, zowel een jonge als een rijpere huid. Deze doe je beter niet als je een gevoelig velletje hebt. Maar daar kom ik straks op terug.

Oxygenating scrub heeft een zuiverende werking en geeft je huid zuurstof zodat ze er vitaler en veel frisser gaat uitzien. Hij heeft een aangename korrel die je goed voelt maar toch heel zacht is. Hij ruikt super lekker en voelt creamy aan. Het is een echte multitasker scrub die geschikt is voor heel het gezin.

Onze sauna scrub is een heerlijk verwarmende gel met een zachte suikerkorrel en extra hyaluronzuur wat je huid een vochtboost gaat geven. Deze is zeer geschikt voor een vochtarme, droge huid en als anti-ageing peeling als je je rimpeltjes en fijne lijntjes in je gelaat wat wil verzachten. I love it. 💖

Gewoon al door het verwarmende thermo-effect.

Als is mijn huid ook super goed met het extra hyaluronzuur wat erin zit. Je ziet mijn huid achteraf echt shinen.

Mask scrub is niet zomaar een folieke. Deze zwarte scrub op basis van bamboehoutskool is echt super zuiverend. Ideaal voor een gemengdere, of vette huid of als je regelmatig last hebt van hormonale puistjes. Heb je pubers in huis? Dan is onze mask scrub hun redder in nood. Hij gaat de huid zo diep zuiveren en tevens ook de puistjes ontsmetten, waardoor ze ook veel sneller genezen en geen littekentje op de huid nalaten voor de toekomst.

Het leuke aan deze mask scrub is ook dat je hem na het peelen nog 10 minuten kan laten zitten als zuiverend maskertje. Droge huiden hebben trouwens ook best wel baat bij deze iets intensere scrub. En door zijn zwarte kleur is hij ook super leuk om selfie’s mee te maken als je kids in huis hebt. 😅

Ik zei jullie al dat ik je nog iets wou vertellen over gevoelige huid, couperose en scrubben. Vaak slaan jullie al half in paniek als ik nog maar het woord peeling uitspreek want nee, niet peelen, mijn huid is echt veel te gevoelig. 😱 Wie ik heb kunnen overtuigen kan het beamen.

Ook een gevoelige huid heeft af en toe een peeling nodig maar dan een hele zachte. Want ook bij een gevoelige huid moeten de dode huidcellen af en toe verwijderd worden zodat je serums van onze geweldige soothing lijn beter hun werk gaan kunnen doen op het kalmeren van je roodheden en het hydrateren van je gevoelige huid.

En ja, ook daar heeft Diego Dalla Palma Professional aan gedacht. Voor die hele gevoelige huidjes hebben wij een heerlijke gommage scrub met banana extract. Jaaaa, met banaan. 🍌

En hij ruikt ook super lekker en fruitig inderdaad. Hierin zit een ienimienie korreltje van bamboe wat echt super zacht gaat peelen. Maar de textuur van de peeling gel cream is zo gemaakt dat het product zachtjes gaat oprollen en zo op een hele zachte manier al je dode huidcelletjes mee gaat wegrollen. En dat zonder je huid rood achter te laten.

Dus ben je gevoelig? Test hem zeker een keertje uit. Je gaat hem geweldig vinden.

Voor het lichaam heb je natuurlijk ook nog scrubs en peelings. Maar daar vertel ik jullie binnenkort meer over want als het echt blote benen weer begint te worden willen jullie allemaal weer schilfervrije benen en daar kan ik jullie ook nog heel wat leuke tips over meegeven.

Wil je meer info, of weet je niet welke scrub of peeling je voor jouw huid best zou kunnen gebruiken?

Boek dan hier je “happy skin analyse” via onze online agenda en kom lang in het salon. Ik help je graag op weg met persoonlijke tips die geschikt zijn voor jouw huid.

Xoxo 🎀

Jessy

Terug naar blog